Salihli her ne kadar odun köftesiyle ünlenmiş olsa da etrafındaki yeşil ovaya bakınca insan nasıl olup da burada asma yaprağından veya değişik otlardan yapılan zeytinyağlıların ön plana çıkmadığına hayret ediyor. Ki dönüş yolundaki konumuzda asma yaprağından yapılabilecek farklı yemeklerdi. Bu yemeklerin uygulaması da tabii ki Salihli’de zeytinyağlı tabağı ile tanınan Cemal Usta’ya kalıyordu.
Duyduğumuza göre Cemal Usta enginarın binbir çeşidini yaparmış da biz enginar mevsimini kaçırmak üzere olduğumuz için sadece enginar dolmasını tadabildik. Bunun yanı sıra zeytinyağlı iç bakla, pirinçli yeşil fasulye, kabak ve dereotu da tabağımızdaki diğer zeytinyağlılardı. Zeytinyağlının her türlüsünü seven hatta bayılan biri olarak bunları da afiyetle yedim tabii ki:)
Cemal Usta’nın ise gerçekten ne kadar ünlü bir mekan olduğunu, çaprazında aynı tarz yemekler yapan yerin tamamen boş olmasına rağmen Cemal Usta’nın yerinin tıklım tıklım olduğunu görünce anladık.

Salihli programımız bitip de geri dönerken her ne kadar uçağa yetişmek için acele etsek de yol kenarındaki satıcılardan Salihli asma yaprağı almadan ve her ne kadar henüz Salihli kirazının çıkmadığı söylense de oradaki kirazlardan almadan dönemedik.
Yapraklar sarılmak için haftasonunu beklerken kirazlar çoktan tükendi:)
Cemal Usta’nın ise gerçekten ne kadar ünlü bir mekan olduğunu, çaprazında aynı tarz yemekler yapan yerin tamamen boş olmasına rağmen Cemal Usta’nın yerinin tıklım tıklım olduğunu görünce anladık.
Salihli programımız bitip de geri dönerken her ne kadar uçağa yetişmek için acele etsek de yol kenarındaki satıcılardan Salihli asma yaprağı almadan ve her ne kadar henüz Salihli kirazının çıkmadığı söylense de oradaki kirazlardan almadan dönemedik.
Yapraklar sarılmak için haftasonunu beklerken kirazlar çoktan tükendi:)
5 yorum:
merhaba,
Salih'li ye hiç gitmeidm am mutlaka gidicem anlattıkların için...Eşim Manisa'lı mutlaka uğrucam...
Düğününüz hayırlı olur inşallah
Balayınız çok güzel geçer inşallah. Bozcaada'da sezon yeni yeni başlıyor olmalı. Hava umarım çok güzel olur. Nerede kalıyorsunuz? Benim için ada demek Ümit-Nejat Hamlacıbaşı demek. Ya onların evinde ya da onların sahibi olduğu pansiyonlarda kaldım. Onlarla olunca zaten her şeyin en güzelini görme, tatma şansı oluyor. Geçen yaz talihsiz bazı yemek maceraları yaşadığım ve bunu da (kimi malzemeden, kimi fiyattan) sitemde ve gruplarda duyurduğum için afaroz edildim. Onun için ne demeliyim bilemiyorum inan. Güzel şeyler yaşamanız dileğiyle diyeyim.
Salihli'ye yolum düşmeleri çok oldu!
Sivas'taki şenlik te geçtiğimiz haftasonu idi, güzel geçmiş sanırım, daha detaylı bilgileri alamadım ama... Adayla ilgili özel yazışmak istersen bana mutfaktazen at gmail.com adresinden ulaşabilirsin.
Tijen
Tijen
Bloga girmeyeli neler olmuş neler:))biby cletus'u saymazsak gamzeli blogumdaki ilk yorumcu olcu:)çok teşekkürler. Blogunda Manisa ile ilgili yazılarını sıkça görüyordum, Salihli'ye mutlaka git ve şu sıralar asma yaprağı al. bu kadar verimli, bu kadar iç açıcı bir yer...
Tijen Hanım, birçoklarının deyimiyle Tijen Abla:)) verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Hemen mail atıyorum:))
Evet canım, inşallah uğramayı düşünüyorum...Uğradığım zamanda mutlaka yazarım zaten :)
merhabalar tekrar,
mektubunu alır almaz bir yanıt yazıp yollamış, tahmini gidiş tarihinizi sormuştum. ondan sonra bir daha haber gelmedi. acaba yolladın da gelmedi mi diyorum. tekrar yollayabilir misin? ben de gönderilmiş postalara bakayım, yazdıklarımı bulursam yeniden yollayayım.
tijen
Yorum Gönder