21 Mayıs 2007 Pazartesi

Sivas'ın Yolları...

Haftasonu kısa ve yorucu bir Sivas gezisi gerçekleştirdik. Sabahları gidiş- dönü uçağı olduğu ve günde sadece bir uçak olduğu için Cumartesi sabah gidip Pazar sabah dönmek zorunda kaldık. Bu kısa sürede mümkün olduğunca Sivas’ı gezmeye çalıştık. Tabii ki Sivas lezzetlerinden de tatmak istedik. Her yerde ‘Geleneksel Lezzetler’ şenliği ile ilgili afişler vardı fakat sanırım bu şenlik henüz başlamadı. Bizim de vaktimiz olmadığı için ne zaman olduğuna bile bakamadık. Sivas’a gittiğimizde tatmak için sabırsızlıkla beklediğimiz Mis Döner’in dönerinden tatma fırsatını ise programda bir yerlere sıkıştırmayı başardıkJ Tüm Sivaslı arkadaşlardan ‘üstüne başka dönerci tanımam’ şeklindeki tanıtımları sonucu o kadar yol gidip de o döneri yemeden dönmek olmazdı. Mis Döner çok küçük olmasına rağmen yoğunluğunu kapıdan bakınca anlayabiliyorsunuz. Ocağın önünde o kadar çok kişi çalışıyor ki sanki 4 katlı büyük bir restoran. Bir de içeri girip giriş ve alt katın tıklık tıklım dolu olduğunu hatta oturmak için bile zor yer bulduğunuzu düşününce bu lezzeti kesinlikle tatmak gerektiğine kanaat getiriyorsunuz.

Peki söz edildiği kadar var mıymış? Bence varmış! Gerçekten lezzetli ve incecik kesilmiş bir döner. Servis vs. pek iç açıcı değil ama o döner için kimsenin servise bakmadığı kalabalık müşterilerden belli oluyordu.

Dönüşte almak için Sivas’ın nesi meşhur şeklinde bir araştırma yapmaya kalktıysam da net bir yanıt alamadım ama sanırım Sivas’ın Mis Döneri meşhurJ En azından benim için bundan sonra öyle.

Hiç yorum yok: